maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kevät, no oot

Miksi oi miksi pitää sataa niin maanperusteellisen paljon lunta keskellä kevättä?
Miksi oi miksi avaimet on hukassa silloin kuin niitä tarvitsee?
Miksi oi miksi molemmat kädet ei voi olla yhtä taitavat?

Siitä taas vähän on aikaa kun viimeksi postasin. Blogi on kyllä ollut takaraivossa jo pidemmänkin aikaa, ja kerran avasin tekstikentän johon kirjottaa. Eipä kai sitten.

Noin kahden ja puolen viikon aikana olen taas ehtinyt tehdä vaikka mitä, kuten vispipuuroa, salviapastaa ja kääretorttua. Tein myös lumikakun, lumesta ja mansikan- ja sinivuokon lehdistä. Täytyihän lumikakulle olla myös syöjä, joten rakensin pihalle ukon, jolla oli jonkin näköiset kekkerit...

Vispipuuro

1 l vettä
n. 3 dl puolukoita tai punaherukoita
1 dl sokeria
vajaa 2 dl mannasuurimoita
___________________________

Kiehauta vesi ja marjat ja siivilöi sen jälkeen "marjanrippeet" pois (voit toki jättää ne jos haluat, mutta omasta mielestä puurosta tulee parempaa ilman marjojen kovia kuoria...) Laita marjavesi takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Lisää mannasuurimot, ja kiehuta n. 5 minuuttia, jäähdytä. Vispaa jäähtynyt puuro vaaleaksi, ja tarjoile maidon (ja sokerin) kanssa.


Salvia-pekoni-pasta

tuorepastaa (Pirkka, 1-2 pss)
1 ruukku tuoretta salviaa
2-3 rkl pinjansiemeniä
1 ½ valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 pkt pekonia
1 tlk kolmen juuston kermaa
suolaa, pippuria
_____________________

Tee ensteks salvia pesto, laita tehosekottimeen suurin osa salviasta (säästä hieman koristeeksi), pinjansiemenet, valkosipuli ja pari rkl oliiviöljyä. Lisää vähitellen öljyä, jos tuntuu siltä.
Laita vettä kiehumaan. Paista paistinpannussa pekonit, jotka on leikattu suikaleiksi, rapeiksi. Kun vesi kiehuu, laita pastat kypsymään. Kun pasta on lähes kypsää, sekoita pekonit ja pesto. Kaada vedet pois pastasta. Laita kastike pastan päälle, ja ripottele päälle kevyesti hakatut salvian lehdet.

Kääretorttu
        -pohja

3 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
2 lasia/mukia (saman kokoista!)
__________________

Riko toiseen lasiin/mukiin kananmunat ja lisää toiseen mukiin sama määrä sokeria. Kaada sokeri kulhoon.Mittaa tyhjään mukiin ½jauhoja kananmunien määrästä sekä ½perunajauhoja, lisää leivinjauhe jauhojen päälle. Kaada munat kulhoon jossa on sokerit, ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineetja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille, ja paista 225*c, n. 5-10 min. Käännä pohja sokeroidulle leivinpaperille, ja irrota toinen leivinpaperi varovasti irti pohjasta. Täytä mieleisellä täytteellä ja rullaa pötköksi.


*Itse otin puolet taikinasta talteen joihin sekoitin kaakaojauhetta. Vaalean tainkinan levitin alle, johon päälle sitten suklaa raitoja. Sitten vedin nuolialla viivoja pellin päästä päähän.






P.s Rupesin sitten lukemaan Nälkäpeli.ä. Ihan hyvältä kirjalta se vaikuttaa... ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kerro mielipiteesi!