lauantai 28. huhtikuuta 2012

Suklaataaaaa

Mitä reseptejä te haluisiutte tietää tosta viime postauksesta? Siis siitä pääsiäismenusta, ja voin tällee heti sanoa että en laita ohjetta lampaanviululle taikka hernekeitolle :(. Tässä postauksessa ajattelin purkaa ainakin tuplasuklaamoussen ohjeen ja lisäksi tein tossa joku päivä mutakakkua.. ;)

Tuplasuklaamousse ja mansikkakastike

2 liivatelehteä
½ dl maitoa
75g taloussuklaata/valkosuklaata
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
_____________________

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna maito, ja sulata suklaa siihen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, ja lisää ne sulaan suklaaseen. Vispaa kuohukerma ja mausta vaniliinisokerilla. Vispaa toisessa kulhossa kananmuna ja sokeri ja lisää hieman jäähtynyt suklaaseos vaahtoon. Lisää vatkattu kerma ja kaada mousse annoslaseihin. Anna hyytyä kylmässä/viileässä. 

Eli tee kaksi annosta moussea, ensin tumma ja sitten vaalea, tai toisin päin.. Kysykää ihmiset jos en selittänyt tarpeeksi hyvin <3.

Mansikkakastike

n. 200g (pakaste)mansikoita
½-1 rkl sokeria
(appelsiinimehua)
_______________

Soseuta kohmeiset mansikat monitoimikoneessa. Ohenna appelsiinimehulla tarvittaessa, mausta sokerilla.

Koristele mousset suklaalastuilla <3


Tein mutakakkua isän syntymäpäiväksi, koska en muutakaan keksinyt, ja saattaa olla että emme ehkä olisi saaneet synttärikakkua.. ;) (paitsi ehkä Laurellin kinuskikakkua..)
Mudcake - tämä ei sitten ole mikään laihduttajien kakku...

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200g tummaa suklaata (taloussuklaa)
200g voita
1-2 tl leivinjauhetta
n. 2 dl jauhoja
korppujauhoja
tomusokeria
tuoreita marjoja
_____________

Korppujauhota irtopohjavuoka. Sulata voi ja sulkaa kattilassa, anna jäähtyä. Sekoita keskenään leivinjauhe ja jauhot. Vatkaa vaahdoksi kananmunat ja sokeri. Lisää vuorotellen suklaaseosta ja jauhoja munavaahtoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia (!!)

Kakku pitää jäädä keskeltä raa'aksi/tahmeaksi!! Itselläni ekaa kertaa onnistui kakku, koska aikasemmin en ole uskaltanut ottaa kakkua tarpeeksi ajoissa pois uunista. Kakku on pari kertaa jäänyt liian vähän tahmeaksi, ja kerran paistunut täyskypsäksi :( MUTTA JOKA TAPAUKSESSA, OTTAKAA SE KAKKU TARPEEKSI AJOISSA POIS UUNISTA!

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten anna sen olla vaikka kuvun alla oven vieressä tai jääkaapissa. Koristele kakku tomusokerilla, tai kasaa kakun keskelle paljon tuoreita hedelmiä/marjoja.. :*




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kerro mielipiteesi!