keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Almonds

Hmmmm. Piti tehä vohveleita (niin kun eilenkin), mutta en sitten tehnyt, koska äiti ja Leevi osti kaupasta pähkinöitä. ...! Tattadaa, kokeilin sitten tehdä paahdettuja manteleita. Ongin sitten pähkinäpussista kaikki mandelskit ja huomasin että niitä oli vaan n. desi. täyty sitten vähän pienentää reseptiä, mutta tällä on hyvä lähtee, jos ei tuukkaan mieluisia. Kyllä ainakin mun ja äidin mielestä oli jette bra:ita.

Paahdetut hunajamantelit 


1 dl kuorimattomia manteleita
hiukan alle 1 rkl vettä
hiukan alle 1 rkl hunajaa
1 tl kookosrasvaa (tai jotain muuta öljyä, jos nyt ei kuitenkaan oliiviöljyä)
1/4 dl ruokokidesokeria
1/2 tl merisuolaa
__________________

Paahda mantelit 225 asteisessa uunissa n. 10 min. Kääntele manteleita ja varo ettei ne pala. Kun mantelit ovat uunissa, laita pinnoitetun kasarin (tai paistinpannun) pohjalle vesi, hunaja ja rasva. Älä hirveästi sekoita tai levitä sitä pohjalle, koska sitä on niin vähän. Sekoita myös kuuman kestävässä astiassa kidesokeri ja suola. Laita puolet sokeri seoksesta vaikka desin mittaan (tai johonkin muuhun kulhon tapaiseen astiaan).

Kun mantelit ovat pois uunista (älä ota uunia pois päältä) kuumenna hunajaseosta kasarissa niin, että se kiehuu. Lisää kuumat mantelit kattilaan ja anna nesteen imeytyä kiinni manteleihin.

Kaada mantelit kuumankestävään astiaan jossa on sokerisuolaseos. Sekoita ja kaada mantelit pellille. Pyörittele mantelihin loput sokeriseoksesta, ja laita mantelit vielä hetkeksi uuniin (n. 5 min.).  Laita mantelit jäähtymään lopuksi vaikka ulos. (Siellä on niiiiiin kylmä!!)

Nää ei oikeesti oon noin vaikeita miltä ne näyttää, mutta mä vaan en osaa kirjottaa lyhyesti.

P.s. Nää on oikeesti aika hyviä

P.p.s. Se oikee reseptihän on sitten tässä.

1 kommentti:

kerro mielipiteesi!