lauantai 11. heinäkuuta 2015

Cherryyyy

En ole koskaan (ainakaan tietoisesti) maistanut Schwarzwaldin kakkua, enkä tiedä mitä siihen oikeesti tulee, tai miten se tehään. Naah just kidding mun piti ettiä googlesta miten toi nimi kirjotetaan, joten nyt tiiän että oikea ^kirsikkakakku^ kostutetaan jollain kirsikkaviinalla (tms..?) ja vain silloin sitä saa kutsua tolla tietyllä nimellä^^. (no way I'm gonna write that again)

Eli tää kakku on vaan suklaa-kirsikkakakka, jossa on välissä kermatsydeemiä. Sure.


Suklaa-kirsikkakakku kermatsydeemillä (17 cm vuokaan)

70 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
140 g tummaa suklaata (50% tai enemmän)
1.5 dl vehnäjauhoja
0.75 tl leivinjauhetta
0.35 dl maitoa

n.1 l kirsikoita
½ vaniljatanko
n. 1 dl sokeria

2 dl kermaa
250 g mascarpone juustoa
1 tl vaniljauutetta/vaniljasokeria
sokeria

________________________

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuaiset voin ja sokerin sekaan. Sulata suklaa. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa hiljalleen voi-sokeri-keltuais vaahtoon. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita massaan noin kaksi kolmasosaa valkuaisvaahdosta. Sitten lisää vuorotellen jauhoja ja maitoa. Lopuksi kääntele sekaan loput valkuaisvaahdosta. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 170 °C 35-40 min. Kokeile tikulla kypsyyttä (nimim. mulla jäi kakku raa'aksi vaikka vaikutti kypsältä..)

Poista kirsikoista kivet (jätä muutama kirsikka koristelua varten) halkaisemalla kirsikka ja kaivamalla kivi ulos. (if u have any better ideas, please share ^___^). Laita kirsikat kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja poista siemenet veitsen lappeella, laita siemenet ja tangon puolikas kattilaan. Lisää sokeri. Keitä kirsikoita hilloksi n. 15 min.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juustoon vanilja. Lisää kerma ja mausta sokerilla. Kermahässäkän ei tarvitse olla hirveän makeaa, koska muu kakku on.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen (tai kolmeen jos kohosi hienosti) osaan ja levitä ensiksi (jäähtynyttä) hilloa ja sen jälkeen ronskisti kermaa. Nosta toinen levy päälle ja toista. Koristele kakku tuoreilla kirsikoilla ja suklaalastuilla.


*Suklaalastut: Käännä suklaalevy päälipuoli/"kuvapuoli" alaspäin. Ota iso veitsi tukevasti molempiin käsiin, siten että toinen pitää terästä kiinni. Pidä suklaalevy pöydänreunassa, siten että se pysyy paikallaan nojaten omaan kroppaan. (siis mitä) Vedä veitsellä itseesi päin. Suklaasta pitäisi lähteä ohuita lastuja, jos ei en osaa selittää tarpeeksi ymmärrettävästi.

Huuu olen nyt täysi-ikäinen (nobody gives a f)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kerro mielipiteesi!