Mulla oli taas hirveesti asiaa ennen kuin alotin tän kirjottamisen, mut puff they are all gone.
Jos joulusta on jäänyt kaapinperälle joku glögipullo ja viikunoita, niin super, eikun viikunahilloa tekemään. Mä käytin tässä jotain ikivanhoja kaapinperällä lojuneita, jo harmaita pinnalle kiteytyneen sokerin takia, viikunoita. Parasta tässä hillossa (ja viikunoissa yleensä) on ne siemet, jotka narskuu pureskellessa.
Viikunahillo
n. 250 g kuivattuja viikunoita
1 dl omenamehua
1 dl glögiä (valmista, ei tiivistettä)
n. 50 g hillosokeria
(sitruunamehua)
_______________
Pilko viikunat karkeiksi paloiksi (yksi viikuna ~6-8 osaan) Laita ne kattilaan nesteiden kanssa. (Laitoin eka yhteensä desin vettä (50/50) ja sitten hillon tekeytyessä lisäsin loput.) Keitä viikunoita n. 5 minuuttia, että ne pehmenevät ja lisää sokeri (ja sitruunamehua, jos haluat). Keitä n. 10 min ja anna jäähtyä. Purkita.
*Kannattaa poistaa viikunan kannat, koska ne ei pehmene keitettäessä (nim. hillossani on kovia kökköjä..)
kuva googlesta |
*Nesteitä voi vaihdella; pelkästään omenamehua, - glögiä, jne. Appelsiinimehukin voisi sopia?
*Sokeria ei tarvitsisi olla välttämättä noinkaan paljon. 25-40g voisi olla hyvä. Viikunat ovat _erittäin_ makeita, glögistä ja omppumehusta tulee makeutta. Ainoa asia mitä sokerin toivoisi tekevän, on että se hyydyttää. Oma hilloni on aika tönkköä ja makeaa. Sitruunamehu myös kuulemma hyydyttää ja taittaa makeutta.
*Äidin mukaan sopii juustojen kanssa, kanan päälle (voileipiin), keksien päälle, salaattiin jne..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kerro mielipiteesi!