perjantai 24. elokuuta 2012

Tarte tatin

Tarte tatin eli ranskalainen omenapiirakka.
Teimpä tuossa joku päivä ihan oman pihan omenoista omenapiirakkaa :) tein pieneen vuokaan (kai 17cm halkasija..?)

Tarte tatin

1 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
50g voita
1 keltuainen
1 ½ rkl kylmää vettä
___________

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne sitten pehmeän voin kanssa sekaisin. Sekoita keltuainen ja kylmä vesi taikinaan. Muovaile palloksi ja laita jääkaappiin.


 400g omenia, kun perattu (?(poistettu siemenkodat yms..))
n. 40g voita
vähän alle 1 dl sokeria
____________

Pilko omenat suurehkoiksi lohkoiksi. Karamellisoi voita ja sokeria kattilassa. Kun seos on hyvän ruskeaa lisää omenat. Jos (ja todennäköisesti kun) karamelli jähmettyy, yritä tunkea se kattilan pohjalle, niin että se sulaisi uudestaan. Karamellisoi omenia, kunnes ne vähän pehmenevät, mutta ei muutu hilloksi. Ota omenanpalat pois kattilasta ja laita ne irtopohjavuokaan (tiedän että piirakka pitäisi tehdä pannuun, mutta tämä on oma versioni siitä :D ), jos kattilassa on vielä kovia karamellikökköjä, voit keittää sitä hetken.
Ota taikina jääkaapista ja kauli/muovaile siitä himppusen vuokaa suurempi levy. Kaada voi-sokeri-seos omenoiden päälle, jonka jälkeen taikinalevy. Tunge taikinaa reunoille, omenien ja vuoan reunan väliin :) .
Paista uunissa 200 astetta, n. 30-20 min.

Served with ice cream <3

Jos joku tosta saa selvää, niin hyvä sille, koska se on oikeesti semi hyvää :)

Jipii, meen huomenna mun parhaan ystävän kaa kaupungille!! :) Tätä on odotettu lievästi sanottuna koko viikko ;)

P.s Pitäisköhän yrittää opetella käyttään noita ihme tunnisteita; auttaisko se??

P.p.s Onko teillä mitään loistavaa suklaakakun reseptiä? Semmonen semi tuhti ja jossa vois olla joku täyte? :D

1 kommentti:

  1. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi, suosittelen ehdottomasti että lähdet mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon. Sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa Skandinaviassa ja muissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita!

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Ann-Sofi
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista

kerro mielipiteesi!