keskiviikko 15. elokuuta 2012

Happy birthday my dear mom!

Niin, kuten tuosta otsikoska saattaa viisaimmat päätellä, oli tänään äidilläni (ja vaarillani) syntymäpäivä. Ja yllättävää kyllä, tein hänelle(heille) kakun. :D Toiveena oli pavlova, joten sen myös tein.

Kuningatar pavlova

3 valkuaista
1 (ja vähän päälle) dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. ½ dl mantelijauhetta
n. 30g Daim-rouhetta
__________________

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri, ja vatkaa niin että vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Sekoita varovasti mantelijauhe ja Daim-rouhe vaahtoon. Levitä marenki-vaahto kahdeksi noin suurinpiirtein samankokoiseksi levyksi pellille ja paista uunissa 100 asteessa 1-2 tuntia. Voit jättää marengit jälkilämmölle uuniin yön ajaksi, että levyt kuivuvat. Irrota marenkilevyt varovasti leivinpaperista.

2 dl kuohu/vispikermaa
n. 2-3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
kuningatarhilloa
tuoreita mustikoita ja vadelmia
_______________




Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kakku kannattaa syödä heti kun se on täytetty, koska muuten marenki pehmenee! Levitä osa (about ½) kermasta ensimmäiselle marenkilevylle. Laita päälle kuningatarhilloa ja toinen marenkilevy. Levitä loput kermasta ja hieman hilloa. Koristele tuoreilla marjoilla.


Synttärisankarit ihmettelee :)

I just realized, that I was school today and I have some homework...

EDIT: Niin, nyt on sitten vielä otsikkokin lisätty... Musta tuntuu, että jos kirjoitusta muokkaa niin otsikko häviää silloin.. :S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kerro mielipiteesi!