maanantai 19. marraskuuta 2012

Viikonloppu:)

Huomasitteko että launataina oli ravintolapäivä? Ja niille jotka eivät ole asiaan perehtynyt, ravintolapäivänä saa perustaa oman ravintolan, kahvilan, tms.. Ei tarvitse olla mitään hygieniapasseja sun muita :) Hämeenlinassa ravintoloita perustettiin kai kolme. Me käytiin vierailemassa isän kanssa kahdessa kahvilassa, koska se kolmas ravintola olisi avautunut vasta joskus illalla :D.
Jos kiinnostaa, Ravintolapäivällä on facebook sivu, jajaa tästä pääse ravintolapäivän omille nettisivuille :) Miten mä aina herään liian myöhään näihin juttuihin.. Mutta nyt mulla on jo huigea idea :) tiettekö semmonen amerikkalainen kahvila; kuppikakkuja, juustokakkuja, cookieja, kaakaota vaahtokarkeilla.. :)) Ainiiii ja lemon pie:tä!

Asiaan, tein perjantaina jotain sellasia sitruunamanteli-keksejä. Ne on hyviiiiiäää, varinkin kun ne oli vielä vähän lämpöisiä ja pehmeitä, nyt ne on jo aika kovia.. Mutta silti ne on hyviä :D

Sitruunamanteli-keksit

150 g voita
1 ½ sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
60 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori
____________

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet 'taikinaan'. Mausta taikina sitruunan kuorella. Lappaa taikina pursotinpussiin jossa on tähti tylla. Pursota taikina pieniksi karansseiksi ja paista 200 asteessa ~5-10 minuttia.

Sitte eilen tuli mun kaveri Hanna meille, ku ei oltu pitkää aikaa nähty <3. Hannalla on ensviikonloppuna synttärit ja kun en pääse sillon ku mulla on ne ikut, nii päätin sitte tehdä kakun :) Mun piti tehä joku mansikkakakku jossa ois kääretorttupohja, mut sit se idea muotoutui vähän, niin päätin tehä charlotan :)

Marja-charlotta

Kääretorttu:
yhtäpaljon kääretorttu pohja, 2 munalla, ohje täältä.
täytteeksi sokeroitua marjasurvosta ~3 dl

Täyte:
n. 3 dl pakastemarjoja (n. 2 dl sulatettuja marjoja) + vähän sokeria (1 tl?)
3 liivatelehtiä
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustettua rahkaa (kuningatar)
½ sitruunaa (~2rkl sitruunamehua)
____________

Noniin. Lähdetään siitä että sulla on about 3 dl jäisiä marjoja. Sulata ne ja totea että niitä on enään noin 2 dl. Soseuta marjat sauvasekottimella.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma, mausta se sokereilla ja lisää kuningatar-rahka.
Kuumenna sitruunamehu mikrossa toosi kuumaksi, ja liota siihen liivatteet.
Kaada sitruunamehu ohuena nauhana kermarahka-seokseen.
Sekoita marjasurvos täytteeseen.

Leikkaa kääretorttu n. 1cm siivuiksi


Vuoraa kulho kelmulla, ja lado seinämille kääretorttusiivut

Kaada täyte kulhoon, ja laita kulho jääkaappiin hyytymään


Ps, käytii kattoo Hannan kaa Aamunkoi :) Se oli kyl hyvä, vaikka yhes kohtaa järkytyin aika pahasti... ;DD

--> nyt nukkumaan :)

2 kommenttia:

  1. Tyylikästä purtavaa ja varmasti maistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jup! Kyllä maistui, charlotta hävisi tosi nopeasti:) Paljon nopeammin, mitä meillä kakut yleensä:D

      Poista

kerro mielipiteesi!